Inspiracje kulinarne

Rolada ze skrzydła z sosem miodowo-musztardowym Więcej przepisów
Rolada ze skrzydła  z sosem miodowo-musztardowym Rolada ze skrzydła  z sosem miodowo-musztardowym

Wyśmienite, a zarazem łatwe w przygotowaniu danie. Rolada ze skrzydła z sosem miodowo-musztardowym.

  • Rolada ze skrzydła  z sosem miodowo-musztardowym 2-2,5h
  • Rolada ze skrzydła  z sosem miodowo-musztardowym 4-5 osoby
  • Rolada ze skrzydła  z sosem miodowo-musztardowym Pieczenie
Lista składników
  • ok 1,5 kg skrzydła wołowego- Uczta Qulinarna
  • 200g boczku wędzonego parzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 5g świeżego posiekanego tymianku
  • 50g masła
  • 50g musztardy ziarnistej
  • 20g miodu
  • 100ml sosu pieczeniowego
  • sól, świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
  • Przygotowanie mięsa:
    Skrzydło wołowe kroimy w bardzo cienkie plastry w poprzek włókien. Rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na posmarowanej masłem foli aluminiowej. Posypujemy niewielką ilością drobno posiekanego czosnku i tymianku. Boczek kroimy w cienkie plastry i układamy na zamarynowanym mięsie. Zawijamy roladę. Końcówki foli aluminiowej zaciskamy, na kształt cukierka. Uformowaną roladę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160C na około 1,5godziny, aż będzie kruche i miękkie.
  • Przygotowanie sosu:
    Do rondla wlewamy sos pieczeniowy, dokładamy musztardę, miód i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Gotujemy przez kilka minut.
  • Zdejmujemy folię, kroimy i układamy na talerzu. Na koniec polewamy sosem.
Przepis video
Przepis video
Więcej przepisów
Wykorzystany produkt: Skrzydło Skrzydło

Jest to wysokiej jakości mięso, stanowiące część udźca wołowego o delikatnym i soczystym smaku. Mięso ma wysoką jakość i charakterystyczny, soczysty smak. Element delikatnie otoczony błoną.

Skrzydło Skrzydło Zobacz więcej produktów