Inspiracje kulinarne

Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie Więcej przepisów
Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie

Nietypowy pomysł na zapiekankę makaronową.

  • Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie 20 minut
  • Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie 1 osoba
  • Policzki zapiekane z makaronem z grzybami i pomidorami w śmietanie Pieczenie
Lista składników

-PORCJA POLICZKÓW WOŁOWYCH

-200 Makaronu (my użyliśmy dużych muszli )

-100 gr dowolnych grzybów

-200 gr pomidorów koktajlowych

-500 ml śmietanki 36%

-sól, pieprz

-bazylia

-oliwa do smażenia

-10 gr tartego sera do zapiekania

Sposób przygotowania

Policzki wyjmujemy z opakowania i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.  

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy do niej grzyby i policzki, po czym chwilę smażymy. Następnie dodajemy śmietankę,którą zagotowujemy. Kiedy śmietanka zaczyna się gotować wrzucamy pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem.

W między czasie w garnku gotujemy makaron. Gotujemy odrobinę krócej, niż podane jest na opakowaniu, bo jeszcze będziemy go zapiekać w piekarniku.

Makaron przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy go śmietanką wymieszaną z policzkami i grzybami. Wszystko posypujemy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut.

Zapiekankę dekorujemy świeżą bazylia.

Wykorzystany produkt: Policzki wołowe - Krucha wołowina Policzki wołowe - Krucha wołowina

Wolno gotowane policzki wołowe, odpowiednio przyprawione to ekskluzywne danie dla wytrawnych smakoszy. Niezwykle miękkie zachwycają swoim smakiem.

Produkt cechuje wysoka kruchość i soczystość. Danie o doskonałych walorach kulinarnych, do przygotowania na wiele sposobów.

Policzki wołowe - Krucha wołowina Zobacz więcej produktów