Inspiracje kulinarne

Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą Więcej przepisów
Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą

Wyśmienite danie dla miłośników śląskiej kuchni!

  • Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą 20minut
  • Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą 1 osoba
  • Policzki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą Duszenie
Lista składników

-PORCJA POLICZKÓW WOŁOWYCH W SOSIE

-200 gr klusek śląskich

-100 gr kapusty czerwonej

-100 ml soku z czarnej porzeczki

-2 łyżeczki octu winnego

-2 łyżeczki cukru

-20 gr rodzynek

-sól , pieprz do smaku

-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

-200 ml wody

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy sok z czarnej porzeczki, dodajemy pokrojoną kapustę i rodzynki. Kiedy składniki zmiękną dodajemy ocet. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Z wody i mąki robimy zawiesinę i dodajemy do kapusty dla zagęszczenia. W drugim garnku podgrzewamy kluski śląskie. Podajemy wszystko z policzkami wołowymi przygotowanymi według przepisu na opakowaniu.

Wykorzystany produkt: Policzki wołowe - Krucha wołowina Policzki wołowe - Krucha wołowina

Wolno gotowane policzki wołowe, odpowiednio przyprawione to ekskluzywne danie dla wytrawnych smakoszy. Niezwykle miękkie zachwycają swoim smakiem.

Produkt cechuje wysoka kruchość i soczystość. Danie o doskonałych walorach kulinarnych, do przygotowania na wiele sposobów.

Policzki wołowe - Krucha wołowina Zobacz więcej produktów