Inspiracje kulinarne

Ossobuco w curry Więcej przepisów
Ossobuco w curry Ossobuco w curry

Proste w przygotowani danie, które zachwici każdego.

  • Ossobuco w curry 45 minut
  • Ossobuco w curry 2
  • Ossobuco w curry Pieczenie
Lista składników

- 4 plastry ossobuco (opakowanie zawiera jedną porcje)

- 1 duża cebula

- 1 czerwona papryka

- 2 łyżki czerwonej pasty curry

- 1 łyżka kurkumy

- 1 puszka mleka kokosowego

- 1 szklanka wody

- 500g ziemniaków

- 100g orzeszków ziemnych (niesolonych)

- 2 szalotki

- 2 kawałki kory cynamonu

- 2 łyżeczki sosu rybnego

Sposób przygotowania

Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. W garnku z grubym dnem podprażyć przez chwilę pastę curry, a następnie dodać 2 łyżki mleka kokosowego i kurkumę. Wymieszać na jednolitą pastę, dolać mleko kokosowe (pozostawiająć w puszce ok 100ml), wodę i korę cynamonu, dołożyć ziemniaki (kostka lub łódeczki), orzeszki ziemne, i szalotki, a następnie dusić do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Przed końcem gotowania dodać jeszcze pokrojoną w paski czerwona paprykę i pozostałe 100ml mleka kokosowego. Podawać na gorąco z ossobuco, ładnie dekorując talerz.

Wykorzystany produkt: Ossobuco Ossobuco

Gotowana goleń wołowa z kością pokrojona w plastry i przyprawiona. Niezwykle miękka z dużą zawartością kalogenu. Produkt cechuje wysoka kruchość, soczystość oraz łatwość obróbki. Danie o doskonałych walorach smakowych do przygotowania na wiele sposobów.

Krucha wołowina wolno gotowana – to sekret odpowiedniego przygotowania produktu. Aby osiągnąć odpowiednią kruchość mięso jest wstępnie specjalnie zamarynowane oraz długo gotowane w niskich temperaturach. Dzięki takiemu procesowi uzyskujemy produkt o charakterystycznych walorach smakowych i tak pożądanej miękkości i soczystości. Tak przygotowana wołowina rozpływa się w ustach i zachwyca bogactwem smaku.

Ossobuco Zobacz więcej produktów