Inspiracje kulinarne

Burger z kruchą wołowiną Sokołów Więcej przepisów
Burger z kruchą wołowiną Sokołów Burger z kruchą wołowiną Sokołów

Doskonały pomysł na pysznego burgera

  • Burger z kruchą wołowiną Sokołów 1h
  • Burger z kruchą wołowiną Sokołów 2 osoby
  • Burger z kruchą wołowiną Sokołów Pieczenie
Lista składników
  • 1 opakowanie Kruchej Wołowiny Sokołów
  • 2 bułki do burgerów
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • sałata lodowa
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki salsy pomidorowej lub ketchupu
  • musztarda Dijon
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania
  • Mięso w folii wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220oC na 30 minut. W misce łączymy 2 łyżki majonezu z 2 łyżkami salsy pomidorowej lub ketchupu oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czerwoną cebulę, pomidora i ogórki kroimy w plastry. Sałatę lodową siekamy w drobne paseczki. Bułki kroimy i podgrzewamy w piekarniku. Kruchą wołowinę ostrożnie wyciągamy z piekarnika, rozcinamy folię i zawartość wykładamy do miski lub głębokiego talerza. Mięso rozdrabniamy widelcem. Spód bulki smarujemy przygotowanym sosem, a następnie kolejno układamy sałatę lodową, plastry pomidora, czerwoną cebulę i ogórki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Rozdrobnioną kruchą wołowinę układamy na warzywach i przykrywamy bułką posmarowaną musztardą Dijon.
  • Smacznego
Przepis video
Przepis video
Więcej przepisów
Wykorzystany produkt: Pulled beef - Krucha wołowina Pulled beef - Krucha wołowina

Pulled beef, to mięso wołowe, które rozpływa się w ustach. Aby osiągnąć taką kruchość zostało wstępnie przygotowane, odpowiednio zamarynowane oraz długo gotowane w niskich temperaturach. Tak przygotowany produkt odpowiednio zapakowany w specjalną folię do pieczenia wymaga od konsumenta jedynie podgrzania w temperaturze 180°C przez czas ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy mięso chwile odpocznie wystarczy lekko dotknąć go widelcem, aby rozpadło się na mięsne wiórki. Takie mięso można zaserwować na obiad lub nadziać nim np. domowe hamburgery. W każdej postaci jest pyszne.

  • Pulled beef proponujemy w następujących smakach:
  • • grzybowym,
  • • meksykańskim,
  • • pieczeniowym.
Pulled beef - Krucha wołowina Zobacz więcej produktów