Inspiracje kulinarne

Burger z guacamole Więcej przepisów
Burger z guacamole Burger z guacamole

Wyśmienity pomysł na burgera w nowej odsłonie.

  • Burger z guacamole 30 minut
  • Burger z guacamole 2 osoby
  • Burger z guacamole Smażenie
Lista składników
  • 1 opakowanie Burgera wo łowego mrożonego Premium „Uczta Qulinarna” Sokołów
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ papryczki chili
  • sok z ½ limonki
  • 2 liście sałaty
  • 1 pomidor
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 2 bułki do hamburgerów
  • 1 opakowanie nachos
  • sos meksykański
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
  • Przygotowanie pasty z guacamore:
    Czosnek obieramy, przeciskamy przez prasę. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili, oliwę oraz wyciśnięty sok z limonki. Wszystko razem mieszamy.
  • Przygotowanie burgerów:
    Zamrożone burgery wyjmujemy z kartonika i zdejmujemy folię. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni lub grillu łącznie przez 10 min przekręcając co 2 minuty na drugą stronę, a następnie co minutę.
    Po zdjęciu z patelni lub grilla burger powinien chwilę odpocząć (ok 2 minuty), by wyrównała się temperatura wewnątrz i na zewnątrz mięsa.
    Bułki podgrzewamy w piekarniku lub na grillu przez około 2-3 minuty. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy obie połówki wewnątrz sosem meksykańskim i pastą guacamore. Spodnią część bułki posypujemy pokruszonymi nachos. Kładziemy ciepłego burgera przykrywamy liściem sałaty, plasterkiem pomidora i czerwonej cebulki i przykrywamy drugą częścią bułki.
    Smacznego!!!
Wykorzystany produkt: Burger wołowy mrożony PREMIUM Burger wołowy mrożony PREMIUM

Burger wołowy to smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia danie znane na całym świecie. Tajemnica pysznego burgera tkwi przede wszystkim, w jakości mięsa, z którego się go przygotowuje. Najwyższe wymagania w tym zakresie spełnia propozycja Sokołowa. Selekcjonowana wołowina, odpowiednia struktura i rozdrobnienie, a także opracowane na podstawie badań konsumenckich: idealny kształt, średnica i grubość, to cechy burgerów z Sokołowa. Nie zawierają żadnych dodatków poza solą morską i pieprzem. Burgery z Sokołowa po usmażeniu lub ugrillowaniu są delikatne i soczyste oraz charakteryzują się swoistym aromatem.

Burger wołowy mrożony PREMIUM Zobacz więcej produktów